Trending: Gepersonaliseerde narrowcasting content

Trending: De introductie van gepersonaliseerde narrowcasting content in de hospitality

Als we denken aan narrowcasting in de hospitality, denken we vaak aan digitale schermen geplaatst in een hotellobby of restaurant met daarop advertenties of promotie. Recent is er een nieuwe narrowcasting trend in opkomst die de klantbeleving, met behulp van  IoT, naar een heel nieuw niveau tilt: de introductie van gepersonaliseerde content op narrowcasting schermen.

De voordelen
De behoefte aan digitalisering in de hospitality branche wordt steeds groter onder de consument. Het is daarom belangrijk om hier werk van te maken en niet achter te blijven op de concurrentie. In de huidige tijd waarin persoonlijke aandacht en een unieke klantbeleving steeds belangrijker worden, biedt gepersonaliseerde narrowcasting een perfecte oplossing om hierop in te spelen. Gasten voelen zich gewaardeerd en erkend als individu, waardoor ze zich meer op hun gemak voelen en sneller geneigd zijn om positief over hun ervaring te spreken. Dit is natuurlijk goed voor de omzet, maar is vooral waardevol voor de klanttevredenheid en gastvrijheid. 

Gepersonaliseerde content op narrowcasting schermen betekent dat er op basis van de informatie die bekend is over een individuele gast, verschillende soorten content getoond kunnen worden. Dit kan variëren van een welkomstboodschap met de naam van de gast erin verwerkt, tot aan informatie over menu’s of activiteiten die passen bij de voorkeuren van de gast.

Daarnaast biedt gepersonaliseerde narrowcasting ook nog de mogelijkheid om inzichten te krijgen in de voorkeuren van individuele gasten. Hierdoor kan de horeca zich beter richten op de behoeften van hun bezoekers en hun bezoekersbeleving nog verder verbeteren.

De mogelijkheden
Er zijn al mooie voorbeelden van gepersonaliseerde narrowcasting in de hospitality te vinden. Zo zijn er in sommige hotelkamers narrowcasting schermen geplaatst waarbij de gasten bij binnenkomst begroet worden met een persoonlijke welkom boodschap op naam. Hierdoor is de gepersonaliseerde content op het scherm aan te passen aan de voorkeuren van elke individuele gast.

Maar het gaat niet alleen om de gepersonaliseerde content. De manier waarop deze content getoond wordt, kan ook bijdragen aan een unieke bezoekersbeleving. Bijvoorbeeld door de narrowcasting schermen volledig op te laten gaan in het interieur van een hotel of restaurant, waardoor het naadloos in de omgeving past en uiteindelijk voorkomt dat de boodschap als opdringerig wordt ervaren. 

Er zijn zelfs al enkele restaurants die narrowcasting schermen verwerkt hebben in het interieur van de tafels, waarbij informatie over het gerecht dat op dat moment geserveerd wordt, getoond wordt. Zo wordt niet alleen de klantbeleving versterkt, maar ook de functionaliteit van de tafels zelf.

Versterk de klantbeleving
Kortom, gepersonaliseerde narrowcasting in de hospitality is een trend die niet te negeren valt. Het biedt niet alleen de mogelijkheid om de klantbeleving te versterken, maar ook om inzichten te krijgen in de voorkeuren van individuele gasten. Door het integreren van narrowcasting schermen in het interieur van het hotel of restaurant wordt de content op een subtiele manier weergegeven, waardoor het perfect in de omgeving past. Het biedt hotels en restaurants de mogelijkheid om zich te onderscheiden van de concurrentie en een unieke en persoonlijke beleving te bieden.

Prisma biedt organisaties in de hospitality branche een complete SaaS-oplossing en passende ondersteuning om bedrijfsprocessen en de klantenervaring te verbeteren. Van cloud-based kassasystemen tot mobiele apps en websites. Het stopt niet bij deze SaaS-oplossing, hiernaast denken wij ook mee in strategische richtingen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *