ProRail, Prisma en Conclusion ForeyeT herintroduceren RailTV

Met de recente verlenging van het RailTV infotainment contract bewijzen Prisma & Conclusion ForeyeT dat ze een gevestigde speler in de markt zijn. De hoge mate van betrouwbaarheid, zekerheid en verantwoordelijkheid die beide partijen bieden zorgen ervoor dat de er een uniek partnership is neergezet in de wereld van openbaar vervoer. Hiermee bevestigd ProRail haar vertrouwen in infotainment toe aan de IT-leveranciers. 

Prisma & Conclusion ForeyeT bedienen het overgrote communicatielandschap van de spoorwegen markt en dat is niet voor niets. 
Martijn Danse, Managing director Conlusion ForeyeT: “Vanuit Conclusion ForeyeT zijn we het gewend om bedrijfsinformatiesystemen te leveren met een mission critical effect. Dat wil zeggen dat storingen snel worden opgelost en er een hoge beschikbaarheid wordt geleverd van het gehele platform. Hiernaast leveren wij nu dus ook de RailTV schermen om stations nog prettiger te kunnen maken.”

Een oplossing die ontzorgd
RailTV is voor ProRail een manier om reizigers tijdens hun wachttijd op het perron te entertainen en te informeren. Dit doen zij aan de hand van video content, quizzen en algemene informatie. Met RailTV content worden de verschillende soorten mensen die een station bezoeken in verbinding gebracht.  

Prisma houdt de schermen draaiend met behulp van een omni-communicatie oplossing, met een SAAS-platform genaamd CooCoo. Job van Oossanen, managing director Prisma: “CooCoo is in-house ontwikkeld door Prisma en draait volledig in de Cloud. Door de slimme manier waarop CooCoo is ontwikkeld, is het erg eenvoudig voor gebruikers om hoogwaardige content te creëren en te delen via het platform. Het partnership tussen Prisma en Conclusion ForeyeT levert daarmee een complete oplossing voor organisaties binnen het O.V.”

Dat Prisma & ForeyeT in elkaar zo’n mooie match hebben gevonden is op zijn minst bijzonder te noemen. Van Oossanen: “Wij waren in gesprek met de grootste spoorwegleverancier van Nederland om te kijken naar hun IT-landschap toen Martijn de kamer binnenstapte. Hij zocht op zijn beurt een partij die content zekerheid kon bieden. Inmiddels zijn we een paar jaar verder en vullen we elkaar naadloos aan”. 

Danse: “Het is natuurlijk geweldig dat we zo’n mooie oplossing leveren voor organisaties binnen de spoorsector. Dat RailTV dan ook weer aan ons gegund wordt bewijst maar weer eens dat we onze professionaliteit in de afgelopen jaren meer dan waar hebben gemaakt. We willen nu de volgende stap nemen en dit verder uitrollen naar het brede O.V.  Er is namelijk nog een enorme slag te slaan onder andere op het gebied van infotainment binnen deze branche”. 

Persoonlijke content op basis van je locatie
De partijen hebben dan ook een duidelijk beeld over hoe de digitalisering van het OV de toekomst zal veranderen. Danse: ‘’Waar het nu nog zo is dat de reiziger op het station pas in aanraking komt met een scherm, zal het proces zich straks nog meer naar het individu verplaatsen. “Ook in het O.V.-landschap is daarmee de opkomst van Internet of Things duidelijk merkbaar. Denk bijvoorbeeld aan plaatsgebonden informatie of gepersonaliseerde content op basis van GPS”.

Binnen het spoorwegen netwerk laten Conclusion ForeyeT en Prisma zien ver vooruit te lopen op de markt en hebben een solide, bewezen oplossing neergezet. En ook op het gebied van ontwikkelingen in de toekomst zitten de koplopers niet stil. De vraag is dan ook niet of maar wanneer O.V.-aanbieders hun volgende stap zetten om te digitaliseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *